• Tel. 06 40 96 07 45
 • jbb@jbb-v.nl
 • Valleistraat 103, 3902 ZB Veenendaal

Bouwsoftware

Onderstaand worden 8 bouwgerichte programma’s gepresenteerd die gratis zijn te downloaden. De programma’s variëren van professionele programma’s tot eenvoudige maar doeltreffende hulpmiddelen.

Bij de meeste programma’s is uitleg in het programma verwerkt of een losse uitleg bijgevoegd. Lees die voor gebruik door, dat voorkomt vragen.

Calculatieprogramma

Een calculatieprogramma voor diverse branches in de bouwwereld, van grondwerk tot en met schilderwerk. Het programma is geschikt van zzp-ers tot en met bedrijven met wel 30 man personeel. Het programma draait onder MS Access. De mogelijkheid van een overzichtelijke uitdraai van de calculatie is een voordeel voor u, maar ook voor uw klant. Er zijn twee versies, een met geknopte staartkosten en een met uitgebreide staartkosten.

Dit calculatieprogramma is gratis, als u geen MS Access in uw pakket heeft draait het ook met de MS Access runtime versie. Géén jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en vernieuwing.

Artikelen

Omdat diverse ondernemers opzien tegen het aanmaken van artikelen zijn er artikelen voorgeprogrammeerd. U kunt dus gelijk beginnen met calculeren.

Projectmanager

De projectmanager is uitermate geschikt voor iedere ZZP-er en alle ondernemers tot 30 man personeel. Als u doorlopend diverse projecten door elkaar moet beheren dan houd de projectmanager dat voor u bij elkaar.

Zoals:

 • Relatiebeheer
 • Offertes
 • Opdrachtbevestigingen
 • Facturen
 • Nacalculatie / regie
 • Planning

Dit programma is eenvoudig in het gebruik en alleen het nodige is opgenomen.

Deze projectmanager is gratis, als u geen MS Access in uw pakket heeft draait het ook met de MS Access runtime versie. Als u werkt met de runtime versie kunnen de print lay-outs niet worden aangepast, Voor het inbouwen van uw logo’s kunt u bij ons terecht. Géén jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en vernieuwing.

Erkers

Er zijn twee programma’s ontwikkeld om erkers uit te slaan.

De ene draait onder Excel, de ander moet worden geïnstalleerd.

Met beide programma’s krijgt u met het invoeren van minimaal drie tot maximaal vijf waarden, de benodigde maten en hoeken van zes verschillende modellen erkers.

Het programma onder Excel heeft als extra optie dat er schuintes en hoogtes worden bepaald als er een schuin dak vlak op de erker ligt. Dit kan door slechts het hoogste en het laagste punt in te voeren. Tevens kunt hiermee met “1 druk op de knop” de uitslag uittekenen in Autocad.

Het programma wat geïnstalleerd moet worden bevat nog zes extra opties: o.a. uitslag driehoek, uitslag segment en uitslag kraaldelen.

Deze programma’s bieden veel gebruikersgemak voor:

– Timmerfabrieken

– Bouwondernemingen

– Fabrieken voor kunststof/aluminium kozijnen

Trappen

Handig programma om voor trappen berekeningen te maken van aantreden, optreden en doorloophoogtes. Draait onder MS Excel.

Met het invoeren van de hoofdmaten worden de belangrijke maten berekend die moeten voldoen aan het bouwbesluit.

Tevens kunt u met andere tabbladen een offerte opvragen of een opdracht geven voor een trap.

Hoek- en kilkepers

Als u handig bent met het maken van uitslagen voor hoek- en kilkepers kunt u het toch nog sneller (laten) doen door deze applicatie. Dit draait onder MS Excel.

Bent u er juist helmaal niet handig mee, dan is dit het neusje van de zalm.

Het zijn niet alleen de kepers waar u de uitslag van krijgt, maar ook van alle aansluitingen zoals gordingen en slapers.

Ook de uitslag van spant en dakplaat met bijbehorende pannenverdeling is mogelijk.

Verschillende onderdelen kunnen met “1 druk op de knop” worden uitgetekend in Autocad

Oplevering

Deze applicatie geeft u de mogelijkheid om na de oplevering van een woning alle opleverpunten in te voeren. Het invoeren van de opleverpunten gaat per vertrek en per uitvoerende (onderaannemer).

Als alle punten zijn ingevoerd, kunnen ze worden uitgedraaid per vertrek of per uitvoerende.

Ook kunnen de punten die zijn uitgevoerd worden afgevinkt.

Deze database draait onder MS Access of de runtime versie daarvan.

Hang- en sluitwerk

Dit programma lijk ingewikkeld maar verdient zich snel terug. Het doel is om het sluitwerk en beslag van een woning overzichtelijk en zonder (tel)fouten, op diverse lijsten te krijgen. Ook voor grote projecten is het heel efficiënt in te zetten.

U voert voor al uw draaiende delen het beslag in per leverancier met leverancierskorting en eventuele klantkorting. Als dat is gebeurd kunt u de volgende overzichten uitdraaien:

 • Offerteaanvraag
 • Bestelling uitgebreid
 • Bestelling compact
 • Cilinder / sleutelplan
 • Kostenspecificatie klant met korting
 • Kostenspecificatie klant zonder korting
 • Beslagoverzicht bouwplaats per merk

Deze database draait onder MS Access of de runtime versie daarvan.

Ook deze database is gratis te downloaden.

Koppen- en lagenmaten

Drie eenvoudige maar doeltreffende hulpjes voor de bouwwerkvoorbereider in Excel.

Een overzicht met koppenmaten zowel de dam als de opening (tot 150 koppen).

Een versie voor lagenmaten, met het invoeren van een lagenmaat en een maat waar de eerste laag begint t.o.v. het peil, krijgt u van elke laag een maat t.o.v. het peil (tot 318 lagen).

De nieuwste versie is met de mogelijkheid voor het opgeven van een rollaag (plint).